Въздушно окачване за автомобили Audi

Въздушно окачване за автомобили Audi

Audi е един от ярките немски производители на автомобили. Марката е световно известна, поради висококачествените превозни средства, предлагани на пазара. Подобно на своите конкуренти, в Audi също непрекъснато търсят решения, с които да повишат стабилността и комфорта при движение. За тази цел, се монтират въздушни възглавници вместо добре познатите метални амортисьори. С помощта на компресори, които изпомпват въздух към тях, те се разширяват или спадат и по този начин се адаптират към неравностите на пътните настилки. Тази система е по-добре позната още като въздушно окачване.

Едно от най-известните качества на автомобилите Audi е несравнимият комфорт при движение по всякакъв тип настилки. За целта е необходимо здраво окачване, което да поддържа автомобила стабилен при преминаване на неравности или наклонени пътища. Поради тази причина, немският производител поставя редица сензори, които отчитат всяка една неравност по пътната настилка. Събраната информация автоматично се изпраща към клапаните на въздушните възглавници. Най-голямото предимство на окачването на Audi е, че разполага с 4 режима за управление – автоматичен, комфорт, динамичен и Офроуд режим. При автоматичния се осигуряват оптималните цялостни настройки на системата. Нивото на автомобила се понижава при скорост от 120км.ч., с което се гарантира икономичността на превозното средство. Режимът на комфорт е подходящ за дълъг път, тъй като въздушните възглавници са по-меки и по този начин се гарантира значително по-меко и гладко пътуване. За разлика от него, при режим Dynamic амортисьорите или възглавници са по-твърди, което ги прави подходящи за преминаване през скоростни пътища.

Режимът офроуд играе ключова роля за проходимостта на превозното средство . Неговото включване е задължително при преминаване на неравни терени или черни пътища. Въздушните възглавници се надуват, а заедно с това се повишава и нивото на автомобила. Така осигурява неговата висока проходимост, въпреки тежките участъци. Веднага щом автомобилът достигне скорост от 100км.ч. режимът автоматично се изключва и се връща неговото нормално ниво.

Системата на въздушно окачване за Audi е изключително комплексна. Тя носи изключително много удобства при пътуване – висока стабилност и проходимост на автомобила, спомага за високата му икономичност и носи удоволствие от неговото управление. Както при всяка друга част или система в превозното средство, окачването също е обект на износване. Сложността на системата може да доведе и до повреди, които трудно могат да се установят без наличието на професионална техника. В тези случаи, на разположение сa професионалистите от Smatic. Най-трудната част от ремонта на въздушното окачване е установяването на проблема. За целта фирмата разполага със собствен професионално оборудване и компютърна техника. Освен това, фирмата предлага иновационна услуга – рециклиране на въздушни възглавници. Моделите, които професионалистите могат да обслужат са А6, А7, А8, както и Q7. Повече за услугите на Smatic можете да откриете на уеб страницата на фирмата – https://www.smatic.net/