Как да съчетаем бижутата с облеклото си?

Как да съчетаем бижутата с облеклото си?

В желанието си да се чувства добре и със самочувствие, най-важното за жената е да подбере подходящите бижута с подходящите дрехи. Гардеробът на всяка дама изобилства от дрехи с различни цветове и модели, за различни поводи и събития. Ето защо и моделите бижута трябва да бъдат съобразени с тях.

Има няколко основни правила, които жената може да следва, за да избере най-подходящата комбинация между облекло и украшения и да изглежда красиво и стилно. Ако в гардероба на жената преобладава едноцветните дрехи с по-семпъл дизайн, добър избор биха били бижутата от стомана с по-плътни цветове и по-сложни фигури, който биха допринесли за завършения красив външен вид. И в обратния вариант – ако дрехите са цветни и със сложни окраски, то нежните и ненатрапващи бижута са разумното решение.
Ако дрехите ви е по-голяма си част са спортни, то аксесоарите трябва да бъдат подходящо подбрани. Тъй като на първо място най-важното е човек да се чувства удобно, при спортно облекло голямото количество бижута и такива с масови размери, не са подходящи. Мънички обеци в различна форма и нежна верижка са точният избор. Ако пък сте любител на часовниците, спортния часовник би бил прекрасно допълнение към спорния екип.

Роклите имат задължително, точно определено място в гардероба на всяка дама. Ако повечето са едноцветни и изчистени откъм украшения, то въображението ви може да се развихри. Този тип рокли позволява бижуто да е масивно, атрактивно и нестандартно. То може да бъде в точно определен цвят, който да подхожда на роклята или да контрастира с нея по стилен начин. Ако пък роклята е достатъчно ефирна и привлича вниманието от пръв поглед, може да използвате нежни обеци, които да подчертават естествената красота на лицето ви и верижка, която да е допълнения към цялостната визия. Роклята без ръкави или с презрамки ще е перфектният тоалет за вас, ако прибавите към нея колие със средна дължина или висящи обеци.

Деловият костюм пък от своя страна не предполага използването на много бижута. Ако все пак сте голям любител и на всяка цена държите да допълните костюма с обеци или колие, то най-добре е да са скромни откъм блясък и искрящи цветове. Трябва да са съобразени и съчетани, така че да подчертават елегантността и естествената красота.

И не на последно място, ежедневните тоалети са неотменна част от живота на жената. Облеклото трябва да излъчва лекота, свобода, удобство. Затова добро решение е да заложите на малките бижута в класически цвят или изчистени. Да допринасят за добрият ви външен вид, без да се натрапват. Така ще се чувствате добре и уверена, че сте оставили въображението да ви накара да изглеждате неотразимо.

Едно от най-важните неща е да откриете своя собствен стил и да оставите той да ви завладее и да ви представи по най-добрият начин сред вашите приятели и хората, които обичате.