Получава ли котката ви достатъчно здравословна храна за котки и витамини

Получава ли котката ви достатъчно здравословна храна за котки и витамини

Необходимо е редовно да водите вашата котка на обстоен преглед както и за устната кухина с рентгенови снимки за отстраняване на люспи, почистване, полиране и всякакви необходими процедури. Повечето котки могат без проблеми да се хранят само с храна за котки от зоомагазин, но вашият ветеринарен лекар трябва да извърши пълен физически преглед и да ви посъветва дали не е нужно да давате на котката си определени лакомства и витамини.

Истински стандарт за котешка храна и грижи

Екипът на вашия ветеринарен лекар ще се нуждае от време, за да направи всички необходими прегледи и да ви препоръчва вида храна за котки, от който именно вашата котка ще се чувства най-добре – дали това ще е консервирана или суха храна за котки – гранули зависи само от ветеринаря и от вас. Вашата котка също трябва да има редовни прегледи за скрити зъбни проблеми, защото няма как да ви каже ако я боли когато дъвче храна за котки с твърда консистенция.

храна за коткиВашият ветеринарен лекар трябва да може да прави локални нервни упойки, за да намали ако има болка и да продължи със зъболечение и нужните витамини за котки и оптимална храна като паучове и консерви за котки. Така накрая ще сте спокойни и сигурни, че вашата котка е здрава и щастлива и получава всички протеини, витамини и минерали от висококачествената храна за котки, с която я обгрижвате.

Специализирана храна за котки

След консултация с ветеринар може да се наложи вашата котка да премине изцяло към специализирана храна за котки, например ако е кастрирана. Всички кастрирани котки се нуждаят от по-специфична храна за тяхното добро здравословно състояние и именно затова всички топ марки храни за котки и кучета имат отделна серия за кастрирани животни. Не че не може да я храните с гранули за котки или паучове, но предимно основното й меню трябва да се състои от така храна, която е конкретно за кастрирани животни. Нищо не пречи да й давате лакомства за котки или по 1 пауч на ден, напротив – това ще донесе удоволствие и ще й набави полезни витамини.

храна за котки

И не забравяйте за малцовата паста – тя ще помогне за по-доброто храносмилане и да не се образуват космени топки в коремчето на вашата котка. Препаратите против образуване на космени топли в стомаха са сертифицирани и тествани и са най-оптималния вариант да помогнете на вашата котка да няма проблеми. Има и мултивитаминни пасти, които съдържат освен малцовата паста и всички необходими витамини за здравето на вашия домашен любимец. Витамините за котки, които се предлагат в почти всеки зоомагазин са най-различни – от желирани капсули за възрастни котки, за добро храносмилане, при проблеми с бъбреците до лакомства за кастрирани котки, с които да разнообразите основната храна за котки.