За градината, зеленчуците и оградите

За градината, зеленчуците и оградите

Градината е страхотно място да отглеждате зеленчуци, плодове и подправки вкусвайки с удоволствие резултатите от своя собствен труд. Но преди да започнете да организирате градината си е добре да се погрижите за вашата ограда – с оградни пана или мрежи, за да се чувствате сигурни и защитени и да бъде всичко завършено и красиво. Не бързайте с избора, тъй като това не е нещо, което си купувате всеки ден.

История на градините

Градините със зеленчуково каре се появяват масово по времето на Втората световна война, тъй като е необходимо осигуряването на голямо количество качествена храна както за цивилните хора, така и за всички войници. Основната идея на американците тогава е да се стимулират сами да отглеждат продуктите като ги съхраняват правилно и и чрез консервиране си складират храна. До 1944-та година това е основния източник на зеленчуци като година след края на войната са отгледани над 8 милиона тона зеленчуци в тези градини.

Отглеждането на всякакви продукти в градините и обособяването на кът с барбекю набира все по-голяма популярност в днешния забързан свят. По този начин избягвате досадното ходене по магазините, некачествените и скъпи продукти, тромавите доставки и елеминирате възможността да попаднете в ситуация с недостиг на храна. Но винаги първо трябва да мислите за сигурността на вашата градина посредством качествени оградни мрежи и пана, а след това и за естестическия й външен вид. Интересът към отгледжането на градини се засилва с течение на годините, а и търсенето онлайн на био продукти и естествено отглеждани такива се увеличава значително с всяка изминала година. Грижите за градината ви, както и за нейната ограда, поддръжката на двора с градинска техника и удоволствието да се съберете на барбекю докато децата се веселят на детските съоръжения е несравнимо. Това ви носи много добра енергия като се чувствате положителено заредени, а пресните продукти с които се храните са от сигурен производител.

Как да ораганизирате градината си

Като начало първата ви задача е да проверите дали оградата на самата градина е стабилна и сигурна и ако не е така, то най-добре да намерите хубави оградни пана или мрежи от магазин за градинска техника и да я подмените. В тези магазини ще откриете и много оборудване, което ще ви е нужно за градината. Трябва добре да планирате различните карета за зеленчуците, както и за зона барбекю и детски съоръжения.

барбекю

Добре е хубаво да обмислите и подберете мястото за растенията, така че да имат около 6 часа слънце на ден. Най-добре избягвайте да позиционирате растения в градината близо до дървета с голяма корона или в близост до оградните пана. Дърветата и храстите ще им отнемат от хранителните вещества и вода в почвата, а оградните пана може да пречат на свободния им растеж.

Допстъп до вода в градината – от първостепенна важност

Достъпът ви до вода, с която посредством маркучи и аксесоари ще поливате и поддържате растенията, е много важен. Водата е много важна и в случай, че искате да имате само райграс, който трябва да поливате редовно с маркуч или пръскачка. Желателно е водата да бъде възможно най-близо като е хубаво да имате нужните градиснки инструменти, за да изградите лехите, както и свередла за дупките, където ще засадите растенията.

градинска техника

В заключение, градинските пана са атрактивно заграждение, което може да се използва както при къщи и офиси, така и за цели жилищни сгради. Градинските пана и мрежи се предлагат в различни форми и размери и могат да се монтират по различни начини и да запазят вашата зеленчукова градина. Ако планирате да имате градина и да отглеждате зеленчуци сами, то трябва да изберете сигурни оградни пана, добра градинска техника и маркучи. Разгледайте градинските инструменти, както и проверете за различни видове градински пана и мрежи в магазините, тъй като там може да ви посъветват какво е най-добре да  изберете.