Добър психотерапевт за всяка житейска ситуация

Добър психотерапевт за всяка житейска ситуация

Постоянен стрес може да доведе до паник атаки

Често перманентното натоварване и житейския стрес в работата или семейството може да доведат до така наречения Burnout синдром, който да доведе до блокиране в действитята ни. Към подобен род психологически проблеми трябва да подхождаме изключително внимателно, защото са много опасни. Възможно е доведат до депресивни състояния или паник атаки, при които да ни се струва, че губим контрола над околния свят, затруднено дишане и дори да ни се струва, че сърцето ни ще спре да бие.

Извънредни ситуации водещи до стрес, фобии и депресия

Стресови състояния, които възникват непредвидено също може да бъдат доста опасни за психическото ви здраве. Типичен пример е COVID кризата, която не само доведе до изолация и самоизолация за много хора, но и до постоянен стрес изваждащ ни от равновесие.

Друг типичен пример водещ до сериозен стрес, а понякога и до депресия и панически растройства са планувани действия в бъдещето, като например подготовката за сватба или очакването на интервю за работа. В подобни ситуации си създаваме сами бариери относно очакванията ни за определено събитие като при възникването на определена непланувана промяна може да доведе до паника и страх от неочакваното.

Медитация и работа с психотерапевт

В повечето развити страни хората избират психотерапевт и го посещават редовно, защото терапията на душата е точно толкова важна колкото терапията и лечението на тялото.

Посещенията при психотерапевт не бива да са тема табу. Съществуват редица психотерапевтични практики с експерти в бранша, където се използват разнообразни методи водещи до релаксиране на душата. Понякога това се случава на база разговори със специалист, понякога чрез хипнотерапия и хипноза. Някои психотерапевти дори практикуват групови терапии за медитация на база уникални дихателни техники водещи до бързо отпускане на тялото и изпадане в транс.

Медитацията е един от най-силните инструменти за лечение на паническо разстройство, депресия и фобии. Препоръчително е да се доверявате единствено на опитни специалисти с доказан опит в психотерапията, като не се колебайте да търсите мнения за тях в мрежата. Доказаните психотерапевти разполагат не само със собствени сайтове, а и с редица отзиви за себе си.