Съвети при избор на детски рокли за момичета

Съвети при избор на детски рокли за момичета

Разнообразието на рокли и дрехи за момичета е изключително голямо, така че това, което може да затрудни родителите по-скоро се свежда до въпроса коя точно рокля да изберат и дали да не купят няколко, при положение, че всяка една има своята красота и очарование.

Разбира се, това което е важно при избор на роклички за момиченца е те да бъдат удобни, подходящи за възрастта на детето, повода и мястото, където ще носи рокличката.
Ясно е, че е напълно излишно да обличате прекалено официално момиченцето си, при положение, че то ще си играе в пясъчника в парка.

В този случай е добре да потърсите рокличка, която се облича лесно, удобна е и няма да затруднява движенията на вашето дете. Добре знаем, че малките палавници са изключително активни и се нуждаят на първо място от дрехи, които не пречат на игрите им. Наред с това обаче е всеизвестно, че момиченцата са малки кокетки и от най-ранна възраст искат да приличат на своите кукли. Точно затова дизайнерите на детски дрехи се стремят да наподобят моделите и модната линия на роклите на куклите.
Тези модели роклички са по-официални и се открояват с много богати набори, повече обем в долната част, красиви буфан ръкави и нежно коланче, подчертаващо талията.Този тип дрехи за момиченца са идеален избор за официални поводи като посещение на театър, кръщене, сватба и пр.

Освен удобство и красота, от изключително значение е от каква материя е роклята, която купувате за вашето момиченце. Дори и част от роклята да е изработена от материи като полиестер или тюл, обикновено вътрешната част и по-точно хастара, са изцяло от памучна материя. Това означава, че роклята няма да претопля детето и то ще се чувства комфортно в нея, дори и да не спира да се движи и да играе.
Друг важен съвет, при избор на рокля за вашето съкровище, е тя да е снабдена с удобен цип на гърба. Това изключително облекчава обличането и събличането на всяка рокля за момиче, особено ако тя е с по-вталена кройка.

Подходящи цветове за рокли за деца са светлите и т. нар. бонбонени – розово, цикламено, ярко жълто, оранжево, червено. Те са свежи, носят настроение и са типични за детската мода.
За да създадете още по-сладка комбинация, съчетайте рокличката с кокетна шапка или интересна панделка, която е от същата материя и десен като роклята. При всички положения, вида на вашето малко момиченце ще бъде модерен и очарователен.